Kontakt

    Sopi d.o.o.
    Kamniska cesta 24,
    SI-1235 Radomlje, Slovenia, EU

    E: info@sopi-closures.com
    T: +386 1 831 93 86
    F: +386 1 831 93 87

    Politika zasebnosti

    Ta politika zasebnosti ureja zbiranje, hrambo in obdelavo osebnih podatkov, ki jih Podjetje sopi d.o.o zbira od vas, ko se naročite na prejemanje vsebin kot so e-novice, Prijava na delovno mesto, naročilo izdelkov v spletni trgovini.


    Upravljavec
    Upravljavec osebnih podatkov v pomenu, kot ga določata Splošna uredba EU o varstvu osebnih podatkov in veljavni zakon, ki ureja varstvo osebnih podatkov – GDPR je:

    Sopi d.o.o.
    Kamniška c 24,
    1235 Radomlje
    office.slovenia@sopi-closures.com

    Osebni podatki in namen njihove obdelave

    V kolikor želite prejemati vsebine spletne strani in trgovine podjetja Sopi d.o.o. (e-novice, akcije,prosta delovna, novi produkti) morate izpolniti obrazec/naročilnico/prijavo/registracijo na spletni strani ali spletni trgovini Sopi d.o.o.

    Z izpolnitvijo tega obrazca/naročilnice/prijave/registracije in potrditvijo posredujete Podjetju Sopi d.o.o. naslednje kontaktne podatke:

    Ime
    Priimek
    Naslov
    Kontaktni podatki podjetja, čegre za pravno osebo
    e-poštni naslov
    telefonsko številko

    Kontaktne podatke, ki nam jih posredujete ob izpolnitvi oz. oddaji obrazca/naročilnice/prijave/registracije potrebujemo za obdelavo vašega naročila in za komunikacijo z vami glede konkretnih naročil, e-novic, prijav na delov na mesto, akcij. V primeru, da nam ne posredujete navedenih kontaktnih podatkov, vašega naročila ne bomo mogli obdelati v celoti (sledenje pošiljki itd.)

    Podjetje Sopi d.o.o. spoštuje vašo zasebnost in je zavezana, da pri zbiranju, hrambi in obdelavi osebnih podatkov ravna skrbno in v skladu z veljavnimi predpisi o varstvu osebnih podatkov. Ker obstajajo v spletnem informacijskem sistemu Sopi d.o.o določene povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso neposredno vezane na naše podjetje, ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh. Prevzemamo pa odgovornost v celoti za varstvo podatkovna spletni strani podjetja Sopi d.o.o. in spletni trgovini Sopi d.o.o.

    Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo. Podjetje sopi ne more izključiti morebitne zlorabe podatkov, saj je internet navkljub varnostnim ukrepom in varnostnim komunikacijskim protokolom nepredvidljiv medij.

    Soglasje

    Osebne podatke, ki nam jih posredujete ob prijavi na, e-novice, prijav na delov na mesto, akcij, naročil preko spletne trgovine, obdelujemo z vašim jasnim in nedvoumnim soglasjem, ki temelji na členu 6 (1), (a) Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Z namenom izboljšave kakovosti naših produktov in storitev in za statistične namene, v zvezi z elektronskimi sporočili, ki vam jih pošiljamo, obdelujemo tudi podatke o prikazih prejetih sporočil in klikih na povezave v prejetih sporočilih.

    Soglasje za obdelavo osebnih podatkov podate s tem, ko na spletni strani Sopi d.o.o. ali spletni trgovini podjetja Sopi d.o.o. na spletni naročilnici kliknete »se strinjam«.

    Svoje soglasje lahko kadarkoli umaknete s klikom na povezavo »Sprememba nastavitev prejemanja e-novic in odjava«, ki se nahaja v nogi vsakega sporočila, ki ga prejmete od podjetja Sopi d.o.o. oz. preko elektronske pošte na naslov: info@sopi-closures.com. V primeru umika soglasja ne bomo več uporabljali vaših osebnih podatkov za obveščanje o novostih,akcijah, delovnih mestih,novihproduktov (e-novicah,akcije, ostale novosti podjetja Sopi d.o.o.). Morebiten umik soglasja ne vpliva na zakonitost obdelave vaših osebnih podatkov v času, preden je bil umik podan.

    Vaše pravice

    V skladu z določili Splošne uredbe EU o varstvu osebnih podatkov (GDPR) imate pravico do dostopa do vaših osebnih podatkov, pravico do popravka, pravico do izbrisa (»pozabe«), pravico do prenosljivosti, pravico zahtevati omejitev obdelave osebnih podatkov in pravico do ugovora. Vaše podatke lahko kadarkoli pregledate ter spremenite s klikom na povezavo »Sprememba nastavitev prejemanja e-novic in odjava«.

    Pri uveljavljanju vseh vaših pravic ali pri pridobivanju dodatnih informacij se obrnite na našo pooblaščeno osebo za varstvo podatkov, ki vam je na voljo na e-naslovu:info@sopi-closures.com. Vašo vlogo bomo obravnavali in nanjo odgovorili v skladu z GDPR.

    Če menite, da so kršene vaše pravice ali predpisi o varstvu osebnih podatkov se lahko pritožite pristojnemu državnemu organu:

    Informacijski pooblaščenec Republike Slovenije (Zaloška 59, 1000 Ljubljana, telefon: 01 230 97 30, faks: 01 230 97 78, e-pošta:gp.ip@ip-rs.si).

    Čas hrambe osebnih podatkov

    Vaše osebne podatke hranimo toliko časa, kolikor je to potrebno za namen pošiljanja vsebin (novic, vabil na dogodke, publikacij ), na katere ste se prijavili oz. naročili. V primeru, da ne želite več prejemati vsebin s strani podjetja Sopi d.o.o. in se od njih odjavite ali v primeru, da umaknete svoje soglasje za obdelavo osebnih podatkov za ta namen, bomo vaše podatke v sistemu blokirali in vaših podatkov več ne bomo uporabljali za ta namen.

    Rok hrambe osebnih podatkov se lahko razlikuje glede na veljavno sektorsko zakonodajo (npr. zakonodaja s področja davkov, računovodstva). V primeru, ko veljavna sektorska zakonodaja določa obvezne roke za hrambo osebnih podatkov, zbrišemo osebne podatke po poteku z zakonom predpisanega obveznega roka.

    Piškotki

    Kaj so piškotki?
    Piškotek je datoteka, ki shrani nastavitve spletnih strani. Spletna mesta piškotke shranijo v naprave uporabnikov, s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav in nastavitev, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Piškotki omogočajo spletnim stranem prepoznavanje, če je uporabnik že obiskal to spletno mesto in pri naprednih aplikacijah se lahko z njihovo pomočjo ustrezno prilagodijo posamezne nastavitve. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

    Zakaj so piškotki potrebni?
    Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev; najpogostejše funkcije e-poslovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Razlogov za uporabo piškotkov je več. Uporabljajo se za shranjevanje podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (npr. spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju statistik o uporabnikih in obiskanosti spletnega mesta, o navadah spletnega uporabnika , itd. S pomočjo piškotkov lahko torej ocenimo učinkovitost zasnove našega spletnega mesta. O priporočeni in dovoljeni uporabi piškotkov na spletnih straneh si lahko preberete tudi smernice informacijskega pooblaščenca za uporabo piškotkov, ki jih najdete tukaj.

    Seznam piškotkov na naši spletni strani

    Piškotki, ki jih uporabljamo na naši spletni strani, ne zbirajo vaših osebnih podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati in ne morejo poškodovati vašega računalnika, tablice ali mobilnega telefona. Piškotki omogočajo delovanje našega spletnega mesta in nam pomagajo razumeti, katere informacije so najkoristnejši za obiskovalce.

    Priglasitev

    Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da to spletno mesto nastavi piškotke na vašem računalniku ali mobilni napravi.

    Upravljanje in brisanje piškotkov

    Če želite spremeniti način uporabe piškotkov v brskalniku, vključno z blokiranjem ali izbrisom, lahko to storite z ustrezno spremembo nastavitev brskalnika. Za upravljanje piškotkov vam večina brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete samo določeno vrsto piškotkov ali pa vas opozori, da stran želi shraniti piškotek. Piškotke, ki jih je brskalnik shranil, lahko tudi enostavno izbrišete. Če spremenite ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom